Kako izaći na kraj s učiteljem koji vas ne podosi


Dovoljno je samo jedan nastavnik koji vas ne podnosi da bi vam cijela škola bila nepodnošljiva.
Kad se to dogodi mnogi učenici samo čekaju da školska godina prođe ne trudeći se da poprave odnos sa nastavnikom koji im nije sklon.
Najbolje je biti strpljiv
Ponekad je potrebno da prođe određeno vrijeme da bi se stvari mogle popraviti na korist učenika. Trebate početi gledati učitelja na drugi način dati mu još jednu šansu i pričekati da vidite što će se dogoditi posle toga. A ako ste pozitivni ni učitelj nemože ostati ravnodušan pabi se stvari trebale uskoro promijeniti.
Budite odgovorni
Često učenici za svoje loše pcjene svu svoju krivicu svaljuju na nastavnike iako to nije uvijek slučaj. Analizrajte svoje ponašanje i postavite sebi pitanje jeste li nekako doprinjeli takvoj situaciji a onda popravite ono na što sumnjate da ste pogrešno činili.
Razgovor s kolegama iz učionice i iz škole
Moda vas osjećaj vara, možda se nastavnik jednako ponaša prema svima a vi samo umišljate da je loš prema vama. Pitajte druge učenike za mišljenjeo učitelju da vidite kakvo je njihovo stajalište o tome. Dobro je razgovarati s drugim učenicima iz grugog odjeljenja u ojem taj učitelj drži nastavu, da li se i prema njima ponaša nesklono kao što mislite da se ponaša prema vama.
Javljaj te se na satu
Vaše pozitivno ponašanje može imati presudan značaj u poboljšanju odnosa učitelja prema vama. Javljaj te se na satu budite aktivni, ali ne pretjerujte.
Razgovor sa učiteljem
Ako ste isprobali sve pozitivne metode i ništa se nije promijenilo a vi i dalje mislite da je učitelj nesklon prema vama, onda je najbolji način direktan razgovor sa učiteljem. Otvoreno pitajte što se njemu ili njoj na vama ne sviđa ili zašto je nesklon-a prema vama. Tako će te iz prve ruke naravno ako je učitelj iskren, saznati zašto je nesklon-a prema vama.

Linkovi